11.12.2007

Lisää massamuistia

Huutamani paketti saapuikin jo tänään. Vanha 8,4Gb levy lähti ja tilalle tuli 2 x 20,4Gb levyt.Huusin siis huuto.netistä läjän sekalaista ATK roinaa lähinnä noiden levyjen takia. Mukana paketissa kumminkin tuli myös pari pad ohjainta, muistikampoja, näytönohjaimia, äänikortteja, verkkokortteja, hiiriä, CD -asemia, USB -hubi ja jotain muuta krääsää, ei nyt voi muistaa kaikkea. Postituskuluineen paketti maksoi 42,10€ joten arvioisin ehkä noiden levyjen arvoksi n. 10€. Rahaa on täten kulutettu 187,57€

Runttasin levyt kiinni koneeseen ja asennusseedeetä sisään asemaan mutta en saanut aluksi Windowsin asennusta lähtemään millään etenemään. Kun kone boottasi asennuksessa ensimmäistä kertaa kovalevyltä, tuli näytölle vain Seagaten ilmoitus tyyliin "insert bootable media and press a key to continue...". Levyt formatoin ennen asennusta normaalisti asennuslevyn omalla formatilla mutta vaikutti siltä ettei boottisektoria löytynyt silti. Kaverini Tero (Tero on konevelho) sattui olemaan käymässä ja ehdotti kurkkaamaan Linuxin puolella että miltä levy näyttää. Käynnistin koneen Ubuntu live cdllä ja osiointisovellus tulkitsikin levyn tuntemattomaksi. Formatoin levyn sitten siinä Ubuntussa NTFS:ksi ja aloitin Windowsin asentamisen uudestaan (tai oikeastaan jo kolmatta kertaa.) Nyt Windows asentuikin ihan kiltisti ja käynnisti levyltä normaalisti. Mielenkiintoista.

Ehkä en vaa osaa.

Koneelle on nyt asennettu joitain pakollisia ohjelmia/ajureita sekä uusin MAME. Windowsin ulkoasua ja vakio-ohjelmistoa on karsittu rankalla kädellä ja kone käynnistyy noin 45 sekunnissa. Seuraavaksi pitäisi keksiä mitä front endiä alkaisi sorvaamaan. Ainakin Game Launcher kuulostaa sekä näyttää hyvältä.

2 kommenttia:

erkka kirjoitti...

Olisikohan sulla käyttöä pienelle lcd-näytölle?

Tulin taannoin hankkineeksi tällainen wifi-kuvakehyksen, joka ei toiminut. Vaikka sain jo valmistajalta uuden ja paremman tilalle, en näköjään joutunut palauttamaan sitä vanhaa takaisin.

En tiedä mitä siitä voisi saada aikaiseksi, mutta veikkaan, että sinä voisit repiä siitä jotain riemua, joten jos kelpaa, niin laita viestiä (yhteystiedot ja sovitaan minne tuon :)

Base kirjoitti...

Kelpaa. :)