10.12.2007

Tervemenoa tervetuloa -ruutu

Kun ei pysty hardwarea jatkamaan niin väännetäänpäs vähän softan puolella. Windowsin boottiruutu ei käy kabinettiin ensinkään ja siitä on päästävä eroon. Homma hoituu XPssä ja Windows 2000:ssa helposti Stardockin BootSkinillä. Ohjelma on niin helppokäyttöinen etten viitsi edes selittää enempää. Erilaisia käynnistysruutuja löytyy monia tuhansia erilaisia mutta MAME -teemalla varustettuja en löytänyt tähän hätään kuin yhden ja sekin väärän värinen joten piti tehdä ihan oma. Windowsin käynnistys näyttää nyt tältä:Seuraavaksi hävitetään Windowsin kirjautumisikkuna sekä tervetuloa-ruutu. Tämän tehdäkseen pitää luonnollisesti olla kirjautuneena järjestelmänvalvojana.

Käynnistä -> Ohjauspaneeli -> Käyttäjätilit -> Vaihda kirjautumisasetuksia

Sitten rasti pois kohdasta "Käytä Tervetuloa ikkunaa" ja paina "Käytä". Tämä poistaa myös nopean käyttäjänvaihdon käytöstä.

Nyt kirjautumisikkuna on "perinteistä mallia" eli siihen tulee kirjoittaa nimi ja salasana kirjautuakseen sisään. Kirjautumisen saa muutettua automaattiseksi näin:

Käynnistä -> Suorita...

Kirjoita "control userpasswords2"

Valitse käyttäjä jonka haluat kirjautuvan automaattisesti ja poista rasti ruudusta "Tietokoneen käyttäminen vaatii käyttäjänimen ja salasanan".

Paina "Käytä", kirjoita salasana ja paina "Ok".

Nyt kone käynnistyy nätisti suoraan Windowsiin ilman mitään typeriä Tervetuloatoivotuksia ja ulkonäkökin on kohdallaan. Valitettavasti vaan väärä kone. Tällä viikolla pitäisi saapua uudet (eli vanhat) kiintolevyt kabinettiin. Edellinen alle 10Gb levy vaihtuu kahteen 20Gb levyyn joten tilakin pitäisi alkaa riittää peleille. Usean tunnin asentelu-urakka taas edessä.


Ps. Unohtui mainita aiemmissa postauksissa että pakkeli maksoi 3,90€ eli rahaa kulutettu nyt 177,57€.

Ei kommentteja: