15.11.2007

Asennuspuuhia ja vähän muutakin

Kasasin tänään hieman käyttöjärjestelmää koneelle. Ensimmäistä nLite:llä tekemääni Windowsin asennuslevyä tuli karsittua vähän liiankin rankalla kädellä. MAME ei suostunut käynnistymään vaan valitteli jostain puuttuvista .dll tiedostoista. Tein uuden asennuslevyn ja sain hommat toimimaan niin kuin pitääkin. Näytönohjain ja äänikortti toimii nyt oikein. Siinäpä nuo tärkeimmät mitä tulee tarvitsemaan.

Windowsin asennusohjelma ehdotti asennuskohteeksi kahta eri asemaa vaikkei koneessa ole kuin yksi levy. Hetken päästä tajusin että toinen "levy" tarkoitti USB-tikkuani joka oli koneessa kiinni. Kaikki USB-tikut eivät ole boottaavia kuten ei ole tämä minunkaan Kingstonin Datatraveler alunperin ole. Muutama päivä sitten kumminkin olin käyttänyt HP:n Drive Key Boot Utilityä muistitikkuuni. Tuolla ohjelmalla saa tehtyä ei-boottaavasta tikusta boottaavan. Jos joskus aikoo siis vaihtaa kabinetin perinteisen kiintolevyn flashiin niin se onnistuu ihan kotikonsteinkin, ilman uusinta tekniikkaa. Tätähän tuumin jo aiemminkin mutta nyt sain sitten selville että se on käytännössäkin mahdollista. Boottaavan USB-tikun tekemiseen löytyy ohjeet täältä.

Kabinetin runkoa (alaosaa) olen jatkanut hieman, mutta niin vähän etten viitsi kuvata ja tänne liittää mutta koska kuvat on kivoja niin linkitän tähän loppukevennykseksi komean steampunk-hengessä kuparilla ja messinkiruuveilla päällystetyn MAME kabinetin tuolta maailmalta. Mahtaa painaa tarpeeksi. Tästä lisätietoa.

Ei kommentteja: