28.11.2007

Kuoret usb tikulle


En ole pystynyt tekemään kabinetin hyväksi mitään mutta jotain muuta pientä on sentään tullut askarreltua. Tässäpä viimeisin.

Löysin täältä kotoa lattialta rikki menneen usb-tikun eräiden "juhlien" jälkeen. Kuoret oli hävinnyt mutta muisti toimi vielä uskomatonta kyllä. Ihan tollanen perus Kingstonin 1Gb tikku. Tein tikulle uudet kuoret.

Tällaiseltahan se suurinpiirtein ensin näytti:


Leikkasin ohuesta pellistä suikaleen ja muotoilin elektroniikan suojaksi. Pikaliimalla liittimeen kiinni.


Seuraavaksi söhrin sisään reippaasti kuumaliimaa ettei pelti ota kiinni mihinkään aiheuttaen oikosulkuja.


Löysin jemmasta pieniä suikaleita paria eri väristä nahkaa ja aloin liimailemaan pikaliimalla niistä ulkokuorta. Ensin tummaa nahkaa koko tikun ympärille:Sitten tein samaisesta ohuesta pellistä pienen kiinnikkeen avainlenkille. pikaliimalla kiinni tämäkin. Päälle pyörittelin kaksi suikaletta vaaleampaa nahkaa:


Ihan kiva tuli.

5 kommenttia:

erkka kirjoitti...

Olen pitkään jo ihmetellyt, että miksei kukaan tee (tai ainakaan kädentaitajien messuilla ei näe) käsintehtyjä muistitikkuja. Monet puuntaitajatkin vääntää edelleen jotain cd-koteloita, vaikka sekin formaatti on ollut jo kauan kuollut ja kuopattu.

Gigaisia tikkuja saa kuitenkin jo 10-15 eurolla ihan kaupasta, joten yksillöllisille kuorille saisi helposti ihan mukavan katteen.

Kun katsoo paljon Lapissa käyville turisteilta veloitetaan poronsarvisista avaimenperistä, niin luun sisään kääritty muisti voisi mennä kuin kuumille kiville :)

Base kirjoitti...

Tottapa tuo. Flashin hinta menee alas huimaa vauhtia mutta tuollainen gigan tikkukin on vielä pitkään ihan käyttökelpoinen.

Luisia tikkujapa en ole minäkään nähnyt koskaan mutta puisia on tullut muutamia vastaan.

Mistähän tuota poronluuta saisi? Hirvensarvia löytyi ihan huuto.netistä hinnaltaan puolisen sataa/pari. Yksistä sarvista sitä tekisi jo usean tikun!

Anonyymi kirjoitti...

Poron sarvea saa taottuja puukon teriä (esimerkiksi Marttiini) valmistavilta yrityksiltä,
tai ainakin sai opiskeluaikoinani.

näyttää erittäin hyvältä nahkainen tikku, oletko harkinnut tekeväsi näitä enemmänkin? :)

Base kirjoitti...

Ahaa, kiitoksia tiedosta! Täytyy kysellä lisätietoja.

Kyllähän tuo ajatus on mielessä pyörinyt. ;)

Jupstejuho kirjoitti...

Hei! Minulla on puinen USB-Tikku, Energiapolarin liikelahja :> USBv1 nopeus, eli aika hidas mutta muuten OK. Kun korkin irrottaa, huomaa että kyseessä on yksinkertainen idea: Tikku on alunperin ollut ihan normaali muovinen kuorissa oleva tikku, ja sen päälle on kääritty todella hienolta näyttävä puukuori! Todella tyylikäs! On kaiken lisäksi puun vuoksi aika kestäväkin, ja ainut miinus on USBv1. Eli kyllä noita puisia tikkuja on tehtykkin ;>, kun itse omistan sellaisen! BTW please check out my blog too www.jupstejuho.tk > Blogi (lue teksti, sivu ohjautuu autom. blogiin!)