6.7.2008

Kaksi hienoa simulaattoria eli isojen poikien lelut


Tekniikka/härveli/innovaatioblogi Wautsi esitteli tänään komean ammuntasimulaattorin: ST2 Ammuntasimulaattori - Aivan Kuin Legendaarinen Duck Hunt
Simulaattoriin saa liitettyä oman tykin ja kalibroinnin jälkeen pääsee räiskimään. Erilaista ammuttavaa löytyy sorsasta sian kautta karhuun ja hirveen sekä tietenkin savikiekkoja.


Simulaattori kertoo miten on osuttu tai ei ole osuttu ja miksei, haulien hajonnan ja kohteeseen osuneiden haulien määrän ja paljon muuta teknistä tietoa laukauksesta.


Lisäksi saa tarkkoja tietoa tähtäämisestä sekä näkee swingin radan. Varmasti hyvä apu ammunnan harjoittelussa.

Onhan siinä vähän enemmän tuota simulaattorifiilistä mitä Duck Huntissa 15" televisiolla pelattaessa. ;D

Simulaattorin kotisivuilta löytyy videonpätkä joka antaa hieman paremman kuvan simulaattorin toiminnasta. Kannattaa katsoa!

Kuvat/Pictures/Bilder: www.marksman.se

Etelä-Karjalan Aikuisopisto AKTIVA:n rekkasimulaattori on suunniteltu ja hyväksytty CE-ajokorttiopetukseen. Rekan sisälle on rakennettu rekan nuppi joka on istutettu hydrauliikkaläjän päälle joka simuloi tarkasti oikean rekan liikkeitä, ääniä ja tuntumaa käynnistyksestä pysähtymiseen saakka.Kuljettaja näkee maailman kolmiulotteisena edessään, sivuilla ja takana hytin taakse kiinnitetyiltä monitoreilta peilien kautta. Tuntuma on aito polkimia ja vaihteenvaihtoja myöten.


Simulaatiota hallitaan ja tarkkaillaan kouluttajan toimesta kuudelta monitorilta ja muutamalla hiirellä&näppäimistöllä. Kouluttajalla on myös puheyhteys hyttiin ohjeiden antamista varten.


Simulaattorissa voi simuloida erilaisia sääolosuhteita sekä rekkaan ilmeneviä vikoja, sytytellä mittaristoon öljy- ym. valoja tai puhkoa vaikka renkaita.

Olen ollut tuossa simulaattorissa pari kertaa ja on kyllä vaikuttava laitos kaikkine yksityiskohtineen. Kaverini isän kommentti ajon jälkeen oli kutakuinkin: "Näin sitä ihmistä huijataan, juuri ajoin monta kymmentä kilometriä enkä liikkunut mihinkään."

Kuvat: www.ek-aktiva.fi

Edit: Terminologiaa

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ammunta ja metsästyssimulaattori näyttää hyvältä tuossa esittelyssä. Voipi olla hyötyä harjottelussa ja varmasti hauskaa. Liikkuvaan ammunnassa, varsinkin haulikolla, käytetään termiä "swing", myös suomenkielessä. Se tarkoittaa aseen liikettä, voisiko suomentaa esim "heilautus" tai "huitaisu" tms. huonoja suomennoksia. Haulikolla kun ammutaan kiekkoa, se on kuin mailalla huitaisisi pesäpalloa, ja siinä kohdalla pum. Sen jälkeen piippu jatkaa liikettä tavallaan kohteen ohi. T: Base of the Base.

Base kirjoitti...

Korjataan siis "swingiksi". Usein tulee vastaan näitä tilaneita joissa englanninkielinen ilmaisu loksahtaa paremmin paikalleen. Varsinkin tuon kabinetin kanssa on tullut vastaan joitain, esim. "monitor bezel" ja "marquee" joille en ole löytänyt suomenkielistä vastinetta.

Wautsi! kirjoitti...

Tuo ammuntasimulaattori olisi loistava juttu illanistujaisissa. Muutaman oluen jälkeen suomipojat kun tyypillisesti haluavat mitata paremmuuttaan, niin savikiekkojen ammunta simulaattorilla sopisi siihen hyvin :)

Base kirjoitti...

Joo ja aika turvallistakin verrattuna 3 promillea + kovat piipussa -toimintaan :P

erkka kirjoitti...

Tuo ampumissimulaattori näyttää hauskalta.

Potkaiseeko se? Intissä treenattiin rauhanajan aseenkäyttötilanteita hieman vastaavan näköisellä simulaattorilla, jossa rynkky ja 9-millinen sai rekyylinsä kaasusta.

Base kirjoitti...

Tuota rupesin itsekin miettimään ja piti sitten tarkistaa ja valitettavasti ei potkaise ainakaan videon mukaan. Pitäisi kyllä olla jo tuon kokoluokan simulaattorissa sellainen kaasusysteemi ehdottomasti!

Anonyymi kirjoitti...

Hei kaikki simulaattori friikit!

Käykääs ihan piruuttaan kurkkaan mitä suomalainen simulaattori valmistaja Team Simrac Finland Oy tekee.

Keskittynyt erilaisiin ajoneuvosimulaattoreihin, mutta kuulemma tekee räätälöintityönä lähes mitä vain.

Rallisimulaattoria olen itse testannut ja vierestä katsonut kun kyseisen firman rekka- ja linja-autosimulaattorilla on ajettu.

Todella vaikuttavaa!

WWW.SIMRAC.COM