18.5.2008

Hardy Heron ja uusi tietokone.

Tänään tuli postissa uusi pöytäkone ja näyttö:

  • AMD Athlon 64 5000+ Dual core
  • 3 Gt DDR2-SDRAM
  • 500 Gt SATA (7 200rpm)
  • ATI Radeon HD 2400 PRO (DVI, VGA, TV-out) 256 Mt
  • Polttava LightScribe DVD -asema, kaksikerrospolton tuki
  • 6 x USB 2.0
  • FireWire -IEEE-1394
  • 10/100BT-Ethernet
  • High Definition Audio 7.1
  • 22" laajakuva
Kone on pakettikone ja tässä oli esiasennettuna Windows Vista johon olen todella kyllästynyt. Kaikki kokemukset ko. järjestelmästä ovat valitettavasti olleet jossain määrin negatiivisia. Päätin alkaa täysipäiväiseksi Ubuntu -käyttäjäksi. Nyt.

Vistaa kokeilin sen verran että käynnistin kerran ja kurkkasin vain vähän.

Velipoijjaalta sain tuossa viikonloppuna Hardy Heron 8.04 -Ubuntun levyn ja lykkäsin levyn koneeseen sisälle ja boottasin myllyn. Levyllä pääsi vain alkuvalikkoon mutta heti kun asennusta aloitti tuli joku "i/o error" eikä eteenpäin päässyt. Meinasi päästä itku. Levyn tarkastaminenkaan ei auttanut, se oli kunnossa. Jostain syystä vaan tämä kone ei suostunut asentamaan tuolta levyltä. Seuraavaksi laitoin "vanhan" luotettavan 7.10 -Gutsy Gibbonin levyn sisään ja asennus onnistui normaalisti, ilman ihmeitä. Päivitin Gibbonin ja päälle päivitin Hardy Heronin ja näin alkoi kone pelittämään aivan loistavasti.

Olen nyt käyttänyt tätä tämän iltapäivän (Hups, myös alkuyön) asennellen ohjelmia napsuttelemalla Synaptic -pakettienhallintaa enkä ole törmännyt ainakaan vielä yhteenkään ongelmaan. Järjestelmä rullaa smoothisti ja efektit on hienoja. Kaikki näyttää ainakin tässä vaiheessa toimivan muistikortinlukijaa myöten. :)


Vistaan tuskin enää kosken. Ainoa syy miksen poista Vistaa kokonaan on että se on varalla jos en saa World of Warcraftia toimimaan Winellä. ;)

6 kommenttia:

anacron kirjoitti...

Itselläni on ihan samanlaisia ongelmia ollut hardyn asennuksen kanssa, levy vaan pyörii mutta asennus ei lähde käyntiin. Ainut mitä tässä vaiheessa tapahtuu on kova kiroilu. joten feistyllä mennään vielä. Suosittelen myös cedegaa winen kaveriksi, molemmathan ovat periaatteessa sama juttu, mutta cedega sisältää valmiiksi kaikkea kivaa configuraatiota ja profiilia jotta pelit lähtevät pyörimään.

Base kirjoitti...

Täytyy pitää tuo mielessä kunhan WoWin asentelu tulee ajankohtaiseksi. On ollut nyt niin kiirettä ettei ole ollut järkeä ostaa peliaikaa..

Arthur Rowan kirjoitti...

wowin saa toimimaan winellä kunhan ei joudu käymään läpi kyseisen pelin asennusta linuxissa.. vaan kopio wowin tiedostot wintoowsin osiolta linuxiiin ja sitten alkaa winettämään :) ainakin itselläni toimi niin ilman cedecaakin..
lisäksi ubuntulle löytyy muutama mainio ilmainen cedean vaihtoehto: http://www.playonlinux.com/en/ -peleille
ja
http://www.wine-doors.org/wordpress/ -yleisimmille ohjelmille

Anni kirjoitti...

Ah kiitoksia! Kullanarvoisia tietoja. Eli pidän siis edelleen Vistan tuolla toisella osiolla jotta voin ainakin asentaa WoWin siellä puolella. Ei ole vielä kerennyt syventymään aiheeseen, näytönohjainsysteemitkin vielä vähän kesken. Aina näitten usean näytön yhtäaikaisen käytön kanssa saa säätää.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sen wowin pystyy asentamaan winelle ihan niiltä levyiltäkin ja jos ei levyiltä onnistu ni kopio kovolle ni sieltä pitäs ainakin onnistua. Winen lisäksi on myös cedega jolla ainakin toimii tosin cedega on maksullinen. Itse olen vanha wowi konkari eli heti julkasusta lähtien pelannut ja aina se wowi on ollut winellä tai cedegalla, koska en koske windowsiin tikullakaan.

Anni kirjoitti...

Juu sen verran jaksoin säätää että sain pyörimään jotenkuten. Tai no, pyörimään. Grafiikoissa oli major ongelmia ja fps luokkaa surkea. Windowsin alla raidataan.