7.5.2008

Blogilista, bloggaamista ja HTMLää

Blogilista päivittyi ja oli ihan ensimmäisenä aika totaalisesti sekaisin. Meinasi pudota silmät päästä kun pacmanprojektilla näytti olevan 137 lukijaa. Onnea ja autuutta ei tosin kestänyt montaa sekunnion sadasosaa ennen kuin tajusin että eihän se voi olla totta.

Seuraan useita blogeja jotka haamupäivittävät tosi tiuhaan ja blogilistalta niiden seuraaminen on todella tahmaavaa ja nyt vielä kun blogilista on (oli) sekaisin niin yritän edes vähän auttaa muita blogiani seuraavia ja lisäsin RSS-feedin tuohon ylänurkkaan ellei joku ole sitä blogitekstien perästä hoksannut. Olen tässä (vasta) hiljattain opiskellut että mitä tuo RSS oikeasti tarkoittaakaan, toivottavasti nyt edes toimii nuo systeemit.

Ennen kun aloitin bloggaamisen, minulla ei ollut mitään tietoa HTML:stä. Vanhan bloggerin aikoina tuli opittua aika paljon asiasta, ihan perusasiaa kuvista, tekstistä ja tageista ynnämuusta. Nyt bloggaaminen on alkanut tuottaa käytännön hyötyä. Kävin joku aika sitten koulussa kotisivukurssin jonka sai suorittaa etänä eli ei tullut oltua paikalla kuin pari ensimmäistä tuntia. Itse kurssilla en oppinut juuri mitään. Kurssin viimeistä päivää edeltävänä iltana sitten tein jonkinlaiset kotisivut opettajalle viemisiksi käyttäen hyödyksi tämän blogin koodia. Tehtävän tekemiseen meni noin tunti-pari ja sain kurssista arvosanaksi täyden vitosen.

Toinen tapaus jossa bloggaaminen on ollut hyödyksi oli eräs koulutehtävä jossa piti PIIRTÄÄ toimiva sivusto linkkeineen kaikkineen. Olikohan minimissään 5 sivua ja selittää sitten opettajalle että miten sivut toimivat ja mikä linkki johtaa minnekin. En tehnyt tehtävää ollenkaan mutta esittelin sitten suoraan netistä tämän ja kaksi muuta blogiani ja niiden linkit jotka jopa oikeasti toimivat. Esittelyyn meni noin minuutti, tehtävä suoritettu.

Tällä hetkellä istun jollain verkkomedia -tunnilla jossa pitäisi tehdä yksinkertaisia nettisivuja FrontPagella. Mitenköhän sitä tämän kurssin suorittaisi tekemättä mitään... ;)

Ei kommentteja: