9.3.2008

Säläpäivitys

1. Trackball

Trackball ei mahdu tarpeeksi lähelle hiiren näppäimiä joten muovikotelosta piti sahata/viilata vähän pois.Nyt mahtuu olemaan. Reikää pitäisi alkaa tekemään ja talttaamaan upotusta trackballin mukana tulleelle asennuslevylle.

2. Front end

Olen saanut hyvin aikaa kulumaan front-endin asetusten säätämiseen. Nyt on värit kohdallaan, taustakuva paikallaan ja äänet kuosissa. Tältä se nyt näyttää:Siinä on esimerkkinä muutama pelikin. Ilmaisia, vapaassa levityksessä olevia pelejä löytyy muutama tästä.

3. Näyttö

Tuli tuo "uusi" televisio meille ja vanha on nyt käytettävissä kabinettiin.

Uusi töllö olikin pienempi mitä muistelin eli kai sitä pitää jossain vaiheessa ihan oikeastikin uusi televisio ostaa, kunhan on varaa. Jokatapauksessa tuokin televisio on ihan hieno laite, aikansa lippulaiva. Varmaan ensimmäisiä suoralla kuvaputkella varustettuja televisioita. Sisään- ja ulostuloja on niin mahottomasti että pitäs riittää, mm. 3 scarttia, s-videoo ym. Löytyypä 4.1 äänetkin oikein muhkealla 8" sisäänrakennetulla subbarillakin. :PRuudulla ei ole pyörimässä mikään pehmopornokanava vaan MTV Dance jonka kantava voima musiikin sijasta taitaa olla vähäpukeiset naiset. Kuvassa näkyy myös kaiutinjalustat jotka huvikseen askartelin.

Vanha televisio on nyt purkautumassa ja odottaa nyt purkamista. Televisioissa voi olla varautuneena hengenvaarallisia jännitteitä vaikkei olisi edes seinässä kiinni, näin olen kuullut. Kuulemma kannattaa pitää irti seinästä päiviä, mielummin viikkoja ennenkuin avaa. Ei ylimääräisiä riskejä, kiitos. Eikä kiirettäkään ole.

4. Kabinetin yläosa

Kabinetin muoto on taas vähän muuttunut, syynä subbarin sijoittaminen. Nyt se mahtuu olemaan suorassa ohjauspaneelin alla:Samalla hoikensin vähän yläosaa ja takaosaa alhaalta. Ihan pienesti vain. Tuossa uudessa kuvassa on nyt sitten jalkaosakin mittasuhteissaan sellaisena kun se on nyt. Onhan se nyt jo paljon paremman näköinen kuin ensimmäinen piirrustus.

Uudet piirrustukset mittoineen pitäisi tehdä ja yläosan rakentaminen aloittaa näillänäkymin ensi viikolla.

2 kommenttia:

anacron kirjoitti...

En tiedä jääkö televisioon muita jännitteitä kuin mitä kondensaattoreissa on, ne kyllä tyhjenevät ajanmyötä, mutta asiaa nopeuttaa ainakin satakertaisesti jos rämppää virtakytkintä muutamia kertoja kun televisio ei ole seinässä kiinni. En muista kuka sanoi näin, mutta jos sähkö pelottaa niin kumihanskat vaan käteen :)

Base kirjoitti...

Kiitoksia! Täytyypä rämpytellä kytkintä. Luulisi tuon kyllä olevan jo suht varaukseton muutenkin, postaus tuli vähän myöhässä ja televisio on ollut irti seinästä jo ainakin kymmenisen päivää. :)