18.3.2008

Asiaa ohi aiheen

Wihhii!

Tänään käytiin hakemassa kabinetin yläosaa varten levyä Biltemasta. Pienen mittailun jälkeen päädyimme kumminkin vähän pienempään levykokoon ja molemmat yläosan sivut rakentuu kolmesta yhteen liimatusta palasesta. Toisen puolen levy on jo mittailtu ja sahattu ja odottaa liimaamista. Kameraa ei ollut tällä kertaa mukana mutta eiköhän niitä kuviakin vielä tule. Levyt ei maksanut minulle periaatteessa mitään sillä Jokke lupautui ostamaan nuo kaksi levynpalaa syystä että olen jonkin verran avitellut tuolla tallilla, tein mm. Chevyyn uudet "ovipahvit" vanerista ym. pientä askartelua. Levyt maksoi vähän reilu 50€ mutta en lisää sitä nyt käytettyihin rahoihin.

Sitten itse asiaan eli ohi aiheen:

Seurailen melkeinpä päivittäin tämän ja muiden blogieni kävijästatistiikkaa ja tänään yllätyinkin positiivisesti sillä Hilavitkutin-ideablogi kirjoitti jutun tekemästäni kännykkälaturin muunnoksesta (autolaturi -> tietokonelaturi) ja kävijämäärät pomppasivat iloisesti.


Kuva on ruudunkaappaus Statcounterin yhteenvetosivulta (tosin lukumäärät on sensuroitu koska en kehtaa paljastaa kuinka vähän tällä blogilla on lukijoita;) ja viimeisenä siis tämä päivä. Kaikille niille jotka muuten eivät tiedä että isoveli valvoo netissä niin kerrottakoon että tuo Statcounterin koodinpätkä kertoo kävijän IP-osoitteen lisäksi maantieteellisen paikan, käyttöjärjestelmän, selaimen, näytön resoluution, hakusanat + jotain muuta en nyt muista mitä. Ties mitä kaikkea tietoa ihmisestä kerätäänkään..

Noh, kumminkin, kävijämäärän noususta ilahtuneena sitten selailin kaikki muutkin statsit läpi ja huomasin että tähän blogiin oli googletettu sanoilla "löysin hirvensarvet". En nyt tiedä onko joku etsinyt tietoa hirven sarvien etsimisestä vai onko joku löytänyt hirvensarvet mutta jos sinä hirvensarvien googlettelija luet tämän niin pliiiis valota asiaa. :P ...niin ja jos olet löytänyt hirvensarvet etkä niitä tarvitse niin anna ne mulle. Keksin niille käyttöä.

...niin kuin aion keksiä käyttöä myös Erkan lahjoittamalle valokuvakehykselle josta lupasinkin blogata. Eli siis kyseessä on lyhyesti: Takuutavaran saavuttua tarpeettomaksi jäänyt toimimaton 7" digivaokuvakehys jossa toimiva TFT paneeli. Tutkiskelin tuota vehjettä ja tulin siihen tulokseen että käyttömahdollisuuksia on muutama.
1. Käyttää pelkkää paneelia uuden ohjauselektroniikan kanssa: VGA syötöllä varustetun elektroniikan löysin jostain jenkkiläisestä elektroniikkapuljusta hintaluokkaan 400-600 dollaria. (Ei näin.)
2. Odottaa että joku hakkeroi kehyksen softapuolen ja julkaisee ohjelmiston netissä. (Mahdollisesti näin.)
3. Etsiä esim. auto-DVD soitin (tms. missä näitä nyt käytetäänkin) josta on pelkkä TFT paneeli rikkoutunut ja korvata rikkoutunut näyttö uudella ja käyttää sitä kautta jossain värkissä. (Luultavasti näin.)

Voi kuinka hyvin pieni tft näyttö istuisi tulevan palvelinkoneeni kannen sisäpuolelle. Voi kuinka hyvin se sopisikin!

2 kommenttia:

anacron kirjoitti...

Tuli mieleen tuosta 7" näytöstä että tämä saattaisi kiinnostaa jos näyttö on samaa mallia: http://metku.net/hwforum/viewtopic.php?t=6458&highlight=joytech

Base kirjoitti...

Kiitoksia! Täytyy tutkia heti kun kerkeää kotiin. On nyt mökkireissu meneillään ja tulin vaan mulkasemaan pikaisesti mitä inttärnetissä tapahtuu :D