12.2.2008

Oikea arcade trackball

Jalkaosan pintaan on vedetty 2K filleri muutamaan kertaan, hiottu sekä suihkittu 2 purkillista kiiltävää mustaa sprayta. Ei vieläkään tasaista ja hyvää pintaa vaikka sain oikein hyvät ohjeetkin spraymaalaamiseen: "Laitat vaan sitä maalia yhtä paljon joka paikkaan..." Joopajoo, helpommin sanottu..

Maalailen kabinettia nyt Vaajakoskella enkä muistanut ottaa kameraa mukaan joten ei kuvia siitä tänään :(

Mutta onpa onneksi hyviäkin uutisia!

Trackball(it) saapui(vat) kotiovelle tänään, 8 päivää maksamisen jälkeen eli aika nopeaa toimintaa. Hintaa tuli kuljetuksineen vähän vajaa 60 dollaria, euroissa täsmälleen 40,91€. Kyllä kannatti kytätä pallukoita ebayssa, uutena tämän setin hinta olisi ollut $168,90 + postikulut.


Avasin kuoren ja kurkkasin sisään:Sisältö näyttää pitkälti siltä mitä odotinkin. Perinteisen (pool) biljardipallon kokoinen (2 1/4 tuumaa ~ 57mm) valkoinen pallo killuu kolmen laakeroidun akselin päällä. Vaaka- ja pystyakseleiden päissä on reikälevyt jotka ovat yhteydessä piirilevyjen optisiin öö.. juttuihin. Kolmas akseli on vain pitämässä palloa paikallaan.


Systeemi on muuten samanlainen kuin pallohiirissä, mutta paljon isompi. Molemmille piirilevyille tulee 4 johtoa. A, 5V, G ja B. Nämä pitäisi olla aika selkeitä; 5V:hen ja G:hen työnnetään virtaa, A ja B ovat sitten X tai Y akselin ohjaukseen eli ne tökätään kiinni tähän.
En päässyt vielä testaamaan ollenkaan sillä arcadekoneeni on täysin ilman virtaa. Yksi virtalähde lainassa, toinen juuri purettu palasiksi erästä toista projektia varten ja kolmas räjähti.

Mutta kohta... kohta...

Trackballit + maalit + pelikoneeseen aiemmin työnnetyt crediitit = 240,48€

Ei kommentteja: