23.2.2008

Jalan kotiin (sain)

Kabinetin jalkaosa siis kotiutui Vaajakoskelta maalauksesta ja pääsen kasaamaan sisuskaluja. Tänään laitoin sivulta alhaalta loistavat valot kiinni.

Käytöstä ylijääneitä chilinkasvatus -taimilamppuja eli 20 wattisia energiansäästölamppuja + niiden kannat & johdot:


Seuraavat kuvat on otettu kabinetin alta. Lampunkantojen kiinnitys:..ja lamput paikallaan ja päällä:


Valon luoma kuvio on aikalailla sellainen mitä odotinkin, kuva sivulta:


Ja takaa:


Piirsin tuohon punaiset ääriviivat helpottamaan hahmotusta kun tuli niin pimeä kuva. Kuvassa on taakse tuleva "huoltoluukku" paikallaan muttei vielä millään kiinni. Näkeepähän miltä se alkaa näyttää valo päällä.

Sitten vielä yksi kuva salamalla:


Aloin tuossa miettimään virrankulutustakin vähän. 20W energiansäästölamput ovat ehkä vähän ylimitoitettuja tuohon tarkoitukseen mutta nyt sattui olemaan vain tuollaisia lojumassa kaapissa.

Pieni laskutoimitus:
Alaosan valot: 20W + 20W
Loisteputki: n. 10W
Televisio: 75W
Tuuletus: 5W

Äänet:
Subwoofer: 15W
Diskantit: 5W + 5W

Tietokone (arvio):
Emolevy: 23W
Näytönohjain: 10W
Äänikortti: 5W
258Mb muisti: 25W
Kiintolevyt: 25W + 25W
Näppäimistö + hiiri: 3W
Prosessori 2,5Ghz P4: 75W
Virtalähde: 50W

= 396W

Tuo olisi siis teoreettinen maksimikulutus. Tosin nuo arviot on todellakin jotakuinkin-vähän sinnepäin-ehkä -arvioita ja kulutus vaihtelee komponenttien valmistajan, nopeuksien ym. mukaan aika reilusti.

Vajaa 400 wattia ei kyllä kuulosta ollankaan pahalta, sehän on vaan tollasen plasmatelkkarin verran! Ja käynnissäpitoaikakin tulee olemaan vain murto-osa siitä mitä telkkareita yleensä pidetään päällä. En vielä huolestuisi vaikka arvioni heittäisi sadalla prosentilla. Toisaalta taas kun tuo on MAKSIMIkulutusarvio niin todellinen virrankulutus voi olla roimasti alhaisempikin. Täytyykin muistaa hankkia wattimittari kunhan on projekti valmis niin pääsee mittaamaan oikean kulutuksen. Nyt arvauksia kulutuksesta peliin. Lähimmäs arvanneelle mainetta ja kunniaa!

Ei kommentteja: