3.10.2007

Mouse hack

Pari viikkoa viime postauksesta. Perheenlisäyksen vuoksi oli tässä pieni tauko mutta nyt kerkeää taas jotain muutakin touhuilemaan.

Trackballin metsästys jatkuu. Tässä itse palloa odotellessa rakensin mouse hackin valmiiksi odottelemaan. Ohjeita tähän löytyi netistä huomattavasti vähemmän kuin keyboard hackiin mutta eiköhän se tästä.

On siis tarkoituksena liittää oikea arcade trackball normaaliin PS/2-hiiriporttiin. Noissa palloissa on optiikat sekä johdotukset valmiina sisällä mutta ei muuta ohjauselektroniikkaa. Vanhasta hiirestä saadaan sellaiset mitä PC ymmärtää.

Purkuun Microsoftin IntelliMouse. Ihan normaali rulla/pallohiiri johdolla.Ihan ensimmäisenä napsaisin rullan pois.


Seuraavaksi otin irti painonappien mikrokytkimet sekä hiiren liikkumista seuraavat ledit ja valoa vastaanottavat pulikat.

Osien irtijuottaminen oli ikävää puuhaa. (en omista tinaimuria)


Tuosta ne lähti. Toivottavasti en rikkonut mitään.

Parissa ohjeessa neuvottiin irrottamaan nuo ledit. En kyllä ymmärrä miksi mutta ei kai siitä nyt sitten haittaakaan voi olla. Valoa vastaanottavista kappaleista (en tiedä oikeita nimiä ku en oo sähkömies) lähtee kolme jalkaa. Keskimmäinen pitäisi olla +5 virta ja reunimmaiset datan kuljettamista varten. (ilmeisesti näihin tulee sitten negatiivinen tai positiivinen varaus riippuen hiiren liikkumissuunnasta, mene ja tiedä :P en tiedä tätäkään ku en oo sähkömies) Keskimmäisen voin siis jättää huomiotta koska suunnittelin vetäväni virrat trackballille suoraan virtalähteestä tai vaikkapa USB-portista. Juotin kahteen reunimmaiseen taas pätkät IDEkaapelia kuten näppäimistönkin kanssa ja sama temppu mikrokytkimien paikoille myös:


Koteloksi koko komeudelle löysin tyhjän DVD paketin:


Tusina reikiä pohjaan ja pienillä nippusiteillä piirilevy sekä sokeripala kiinni jo tuttuun tyyliin.


Sitten enää hiiren johto paikoilleen ja kansi kiinni:


Kylkeen tein reiän trackballille meneviä johtoja varten. Tämän kytkminen trackballiin ei pitäisi olla kovin vaikea operaatio.

Ei kommentteja: