9.7.2007

Keyboard hack II. (Part 2)

Porasin näppäimistön liittimiin 1mm reiät johtoja varten. 25 kappaletta ja melkein toisissaan kiinni. Hankala homma, olisipa ollut pylväsporakone.. Onnistui kumminkin jotenkuten.


Johdoiksi leikkasin palasiksi yhden ylimääräisen IDE kaapelin..


..ja juotin kiinni. ERITTÄIN hankala homma. Ainakin näillä taidoilla. Nyt täytyy myöntää että uskon tämän onnistumiseen alle 50 prosenttisesti, oli niin vaikeaa ja jälki on sen mukaista. Pitäisi päästä kokeilemaan jollain vanhalla romukoneella toimintaa ennenkuin kunnon koneeseen tuon liittää. Tällaisilla virityksillä on kuulemma käräytetty useampikin emolevy.


Jos ei tuo toimi niin juotan johdot kiinni suoraan piirilevyn toisella puolella olevan mikropiirin jalkoihin tai vaihtoehtoisesti ostan kirpputorilta laatikollisen erilaisia vanhoja näppäimistöjä ja katson mihin olisi helpoin johdot juottaa.

Kaikista helpoin ja toimivin tapa olisi ostaa I-PAC joka on suunniteltu juuri tätä tarkoitusta varten mutta kun sille tulisi taas hintaa jotain 60 dollaria niin jätän (ainakin vielä) ostamatta. Muutaman käräytetyn emolevyn jälkeen jälkiviisastellaan ja harkitaan uudelleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mites sen rahalukon oot ajatellut toteuttaa?? meinaan vaan että eikös tässä kohtaa olisi hyvä ajatella sitä kin.

B_a_s_e kirjoitti...

Rahalukoksi tulee sellainen yksinkertainen versio. SP-elektroniikka ainakin myy niitä. Noista näppäimistön johdoista kaksi lähtee rahalukon mikrokytkimeen ja MAME:sta sitten asetetaan yksi näppäin antamaan credittejä. Ainakin päässä suunniteltuna vaikuttaa helpolta hommalta ;) Aionkin laittaa tämän kabinetin hyväksymään ainoastaan yhdenlaisia rahoja eli luultavasti 20-senttisiä.