19.7.2007

Kaiuttimien magneettisuojaus

Tässä "etukaiuttimet" jotka tulevat monitorin yläpuolelle. Nämä lähtivät siis kierrätykseen Chevystä. (Ilmaisia osia, jee!)


Kaiuttimet tekevät ympärilleen aika rankan magneettikentän eivätkä sovellu tällaisenaan kabinettiin:


Kun tutkin tarkemmin noita elementtejä jotka ensin meinasin etukaiuttimiksi laittaa niin huomasin että nehän ovat täysin käyttökelvottomat. Kumi oli niin haurastunutta että se mureni kosketuksesta:


Näistähän saan siis hyvät vastamagneetit. Revin irti magneetit rungoista väkivalloin. Tosi mukava vasaroida kun vasara jää joka lyönnillä kiinni magneettiin.


Magneetit liimasin elementteihin kiinni kontaktiliimalla. Magneetttejen pitää olla niin päin toisiinsa nähden että ne hylkivät toisiaan ja näinollen kumoavat toistensa aiheuttamat magneettikentät.


Homma toimii. Magneettikenttä ei tietenkään täysin häviä mutta heikkenee murto-osaan:


Television ja noiden elementtejen välille jäänee muutama 10 senttiä väliä joten tuskin vaikuttaa kuvaan ollenkaan.

"Takakaiuttimet" ovat rikkinäisestä telkkarista puretut joten ovat jo valmiiksi magneettisuojatut. Nämä pysyi laittamaan vaikka monitorin lasiin kiinni eikä vääristymistä havaitse:

4 kommenttia:

erkka kirjoitti...

Kaskas. Olen taas pykälän sivistyneempi :)h

B_a_s_e kirjoitti...

=D

Anonyymi kirjoitti...

"Magneetttejen pitää olla niin päin toisiinsa nähden että ne hylkivät toisiaan". Miten helppoa noiden kiinniliimaaminen sitten on? onnistuuko ilman ruuvipenkkiä? :)

Base kirjoitti...

Noiden liimaaminen oli aivan helppoa.

Onnistuu ilman ruuvipenkkiä, ainakin noin pienillä kaiuttimilla (magneeteilla) varsinkin kontaktiliimalla kun se jää kiinni lähes heti kun pinnat painaa toisiaan vasten. Hitaammin kuivuvalla liimalla voisi ruuvipenkki tai muu puristin tietenkin olla oiva apu...