25.6.2007

Keyboard hack II. (Part 1)

Taas olisi edessä se ehkäpä haastavin osio eli näppiksen häxäys. Edellisessä kabinetissa näppäimiä tarvittiin kaikkiaan 7 kappaletta. Tässä seuraavassa...

2 x joystickit = 8
2 x 6 toimintanäppäimet = 12
1/2 pelaajamäärän valinta = 2
vähintään 1 rahansyötölle
1 "exit" näppäin
----------------------------------
= yhteensä 24 ainakin

Elikkä siis johtoja pitää juottaa 48 kappaletta. Jo seitsemän näppäimen juottaminen oli hankalaa, tämä jo vähän pelottaa.

Aloin hieman tutkimaan tilannetta. Tällä kertaa kohteena on DELL:in näppäimistö jostain 90-luvun puolestavälistä:


Kuori auki:


Hienosti oli kiinnitetty nuo sisäosat, piti ruuvata yli parikymmentä ruuvia irti ennenkuin sai elekrtoniikan ulos:


Siinä se siitten taas on. Liuskoja on tällä kertaa 9 ja 16 kappaleen rivit. Nopealla kertolaskulla saadaan mahdollisia erilaisia yhdistelmiä 144 kappaletta. Tällä kertaa taidankin tehdä niin päin että en tutkikaan mistä johdoista löytyy mikäkin näppäin vaan teen johdotukset ensin valmiiksi ja ohjelmoin ohjaimet toimimaan vasta itse MAME:ssa. Ainoastaan pelistä poistumista varten pitää esc paikantaa. Näin saan käytettyä hyödyksi mahdollisimman monta eri johtoa ja uskoakseni minimoitua mahdolliset haamupainallukset. Näin se ainakin kävisi parhaiten järkeen, käytännöstä ei voikaan tietää varmaksi. Pelien valintaa varten ei onneksi tarvitse johdottaa mitään välineitä sillä se puoli hoidetaan trackballilla.

Lojuuko sinulla ylimääräinen trackball kaapissa? Myy se minulle!

2 kommenttia:

anacron kirjoitti...

Tämä oli ehkä se hack josta innostuin eniten, sillä olen itsekkin miettinyt että saisiko näppiksestä tehtyä jotain custom ohjainta, mutta en todellakaan ikinä uskonut sen olevan näin yksinkertaista. Kiitos.

Base kirjoitti...

Ollos hyvä vaan! Vanhoista näppäimistöistä ja hiiristä saa tehtyä periaatteessa ihan millaisia ohjaimia tahansa mille tahansa PC-rautaa tottelevalle koneelle. Langattomista näppiksistähan saa sitten myös "kauko-ohjaimia". =D