26.3.2007

Kaiuttimen korjaus

Tässäpä seuraava bassoelementtiehdokas:


Saanut joskus aikoinaan oikein kunnolla kyytiä ja kalvo revennyt parista kohdasta. Tässä elementti toiminnassa:


Vahvistin jaksaa jumpsuttaa elementtiä vallan mainiosti. Ilma liikkuu ja kuulostaakin hyvältä lukunnottamatta revenneistä kohdista lähtevää pärinää.

Kokeilin liimata revenneitä kohtia pienesti Bison:in pikaliimalla, mutta kaiuttimen kuminen?/vaahtomuovinen?/silikoninen? ripustus alkoi välittömästi sulamaan ja käpristymään liiman liuottimien vaikutuksesta ilmeisesti. Seuraavaksi tonkimaan kaappeja ja tutkimaan mitä muita liimoja olisi tarjolla. Löysin tuubillisen Casco:n Superset:iä, joka on SikaFlex:in tapaista kuivuttuaan silikonimaista, elastista yleisliimaa. Tutkin tuubia ja.. tadaa! "Liuotinvapaa". Sitä vaan sitten söhrimään revenneisiin kohtiin:


Kaiutin soi nyt nätisti mutta ulkonäkö on peruuttamattomasti pilalla. :) :(

Myös magneetti oli melkein irti kehikostaan ja lonksui paikallaan, vaikkakin hyvin, hyvin vähän. Liimasin paikalleen kuumaliimalla.


Nyt on ainakin toimiva elementti vaikkakin helvetin ruma sellainen. Ääni on kevyesti parempi mitä alkuperäisessä bassoyksikössä tai kun kokeilin käyttää bassona JVC:n stereosetin kaiutinta (vaikkei sekään muuten pahalta kuulostanut!)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pitääpä kokeilla omaan mid bassoon :)