31.1.2007

Kotelo

Jotain piti saada koneen suojaksi ettei sitä tulisi vahingossa murjottua. Rikkinäisen 15" monitorin kotelo vaikutti hyvältä. Kotelo irti ja sahalla halki.


Kotelon takaosa oli emolevylle hieman liian kapea joten levensin sitä vähän ystäväni kuumaliiman kanssa.


Koteloon mahtui sisälle helposti vielä kiintolevykin mutta virtalähde ei mitenkään. Niinpä se piti jättää ulkopuolelle. Kotelon vieressä virtalähde olisi vienyt liikaa tilaa leveyssuunnassa joten siirsin sen kotelon päälle. Tein lopun monitorin palasista pienet pidikkeet joissa poweri pysyy hyvin paikallaan mutta sen pystyy tarvittaessa myös irrottamaan. Kaikki muutkin osat on kiinnitetty siten että ne pystyy irrottamaan. Mitään mahdollisesti vaihtoa tarvitsevaa ei ole liimattu peruuttamattomasti kiinni.


Prosessorin tuuletin vaihtui pienempään koska tarvitsen tuota suurempaa tuuletinta kabinetin ilmanvaihtoa varten. Itseasiassa tarvitsisin vielä toisenkin mutta anyways: Pienemmällä tuulettimella (+kotelo ympärillä) prosessorin lämpö nousi rasituksen alla yli 60C ja emolevy alkoi piippaamaan varoitukseksi. 60C ei vielä ole mikään hälyttävä lämpötila (kone sammuttaa itse itsensä varotoimena vasta jossain 80-90C:ssa) ja varoituksen voisi kytkeä poiskin päältä mutta haluan että kone toimii mahdollisimman viileänä ja vakaana. Niinpä ilma piti saada liikkumaan kotelon sisällä ilman lisätuuletinta. Käytänpä siis hyväkseni virtalähteen "imuilmaa". Teippailin tyhjistä maitotölkeistä ja pahvinpalasista ilmalle reitin koneen etukulmasta virtalähteeseen. Suurimmat kotelon reiät teippailin umpeen ja jätin avoimeksi kotelon vastapäisen takakulman (maksimaalinen ilmavirtaus koko kotelossa.)

Selitystä selventävä kuva:


Lämmöt pysyy 50-55C paikkeilla ja rasituksessakin alle 60C!

Tämän täytyy olla tähänastisista virityksistä omituisimman näköinen vekotin. ..eli ruma ku perkele.


Eikö olisi ollut helpompaa ostaa vaan uusi kotelo ja virtalähde? No todellakin olisi ollut. Mutta: koneen ulkonäköhän on ko. tapauksessa yhdentekevää ja pääasiahan on että se toimii. Lisäksi tämä oli jälleen kerran täysin PRICELESS!

Projektiin törsätty tähän mennessä: 0€

Ei kommentteja: