15.1.2007

Kilopäivitys

Pacman:

Noniin.. Kabinetti oli pari viikkoa huuto.net:issä myynnissä muttei tuottanut haluttua määrää huutoja. 80€ paras tarjous, ei lähde vielä sillä. Ilmoitus oli (tai on vieläkin) nettikirpputorilla ja yksi varteenotettava vaihtoehto on tarjottu kabinettia vastaan päikseen. Pyörä ei syystä taikka toisesta suostu käynnistymään, mutta jos omistaja saa sen pelittämään, niin lähden hakemaan pois. Myös toinen kaksipyöräinen on tarjottu vaihtoon mutta eipä ole käyttöä tuollaiselle lelulle..


Valotykki:

Tutkiskelin MAME32 yhteensopivia valopistooleja netissä ja ymmärsin näin että ainoa MAMEn kanssa toimiva PC - USB - TV-out -pistooli maksaa $99,99 + postikulut jenkkilästä eli vähän liikaa verrattuna käyttötarkoitukseensa. Valohaulikkoprojekti siis hyllytetty ainakin toistaiseksi.


Entäpä uusi kabinetti sitten? Olohuoneeseen lähes käyttämättömäksi jääneestä koneesta saisi MAMEa pyörittämään hyvän raudan. Aliviritteinen 640Mhz Celeron, 256Mb, 8Gb, SB Live!, sekä Voodoo 3 3000 S-Videolla telkkariin yhdistettynä. Aikaisemmin koneeseen oli asennettuna Windows XP pro ja kuten arvata saattaa, käyttöä voisi verrata tervassa uimiseen. Kävin siis hakemassa suomenkielisen Ubuntun ja asensin koneelle. Olen joskus aikoinaan asentanut Redhat:in ja jonkun vähän vanhemman Kubuntun mutta vasta nyt on Linuxin asentaminen ja käyttäminen saatu todella ihmisystävälliseksi. CD sisälle koneeseen ja pari klikkausta sinne & tänne ja valmista tulee puolessa tunnissa. (1 nopeuksinen cd-asema ;))

Linuxin keveyden lisäksi hyötyä olisi myös 4:stä erillisestä työpöydästä jos vaikkapa haluaa käynnistää MAMEn lisäksi pari-kolme muuta emulaattoria samaan aikaan. Emulaattorista toiseen siirtymisen voisi täten toteuttaa vaikkapa kolmiulotteisena näinkin hienosti =D

Koneen monitorina toimisi hienosti tuo nykyinen telkkarimme. Muistaakseni 24 tai 26 tuumainen Philips joka on muuten aikoinaan palvellut Keljon Prisman vedonlyöntipisteessä näyttämässä urheilu tms. tuloksia. Siinä on siis ollut aina sama teksti-tv:n sivu päällä ja siitä johtuen "palanut" kuvaputken yläreunaan kiinni jotain tekstiä tyyliin "YLE TEKSTI-TV..." tjsp. Kun tv on päällä niin sitä ei näe ollenkaan mutta kiinni ollessa näkyy jos oikein läheltä tarkasti katsoo.. Ehkä olisi muutenkin vähitellen aika ostaa uusi telkkari. Tämän tietokoneen osamaksut on pian maksettu ja voisi hankkia lisää velkaa. :P

Ei kommentteja: