12.12.2006

Keyboard hack. (Part 3)

Sp-elektroniikasta tuli tilaamani tavarat. Toimivaa palvelua.Nyt kun on kolvikin niin pääsen jatkamaan ohjauslaitteiden rakentamista.

Liimasin näppäimistön raadon toiseen muovinpalaseen että pysyy paikallaan kun juottaa johtoja.


Joysticin johto kuorittuna:Kohtaan 2 tulee kiinni 3 johtoa. siispä siihen pieni johdonpätkä kiinni helpottamaan seuraavien kiinnitystä. Noin pieniin liuskoihin juottaminen on todella hankalaa kun ei nuo kädetkään ole sieltä vakaimmasta päästä.


2 johtoon kiinni vaikkapa keltainen, oranssi ja punainen. Sitten seuraavaan liuskasettiin 6, ja 8 kiinni vaikkapa musta ja ruskea. Ysiin tuleekin useampi johto joten siihenkin apujohdonpätkä.. ei vit.. ruskea irtosi.. Korjataan. No, nyt lähti musta. Takaisin kiinni. Onnistuipas. Noniin. Ykkössetin kasiin musta avuksi ja ysiin valkoinen.......Nuolinäppäimien johdot juotettu. Toinen pätkä joystickin johtoa.. Oranssi viiteentoista ja violetti tohon keltaseen joka menee 1. setin ysiin tai kasiin vaiko kakkossetin kymppiin..?? Nyt palo sormikin... toi tohon ja tää tähän jne. jne..


Aikamoinen sykerö! Mutta nyt minulla pitäisi olla (jos luoja suo) toimiva keyboard hack:


Vielä piti tutkiskella että minkä värinen johto menee minnekin ja tällaiseen tulokseen päädyin:


Laitoin systeemin koneeseen kiinni ja koneen päälle. Pelkäsin että jo käynnistyksessä lävähtää jonkinmoinen keyboard errori ruudulle mutta eipä tullutkaan. :O

Sitten kokeilemaan johtopareja toisiinsa... KAIKKI TOIMII!!

Sujautin keyboard hackin kabinetin sisälle ja juotin nuolinäppäinten johdot joystickin mikrokytkimiin kiinni.Näiden juottaminen olikin jo todella helppoa ja mukavaa verrattuna aiempaan juotoskokemukseen.

Piti vielä vähän kokeilla pacmania joystickillä. Sepä vaatikin hieman totuttelua kun ei ole tikulla pelannut ehkä lähemmäs 10 vuoteen.. Alkoi kumminkin sujua ihan kivasti muutaman pelin jälkeen =)-And remember kids: "Soldering iron might get hot when plugged"

1 kommentti:

lärvit kirjoitti...

Vau!