27.12.2006

ConclusionKaiuttimien ritilät on laitettu paikoilleen. Pääpiirteittäin kabinetti on nyt valmis. Jotain pienenpieniä fiksailuja pitää enää tehdä.

Pistetäänpä jonkinlainen yhteenveto tähän:

Mitä jäi siis käteen?
No ainakin hiton söpö Pacmanpeli! Lisäksi kokemusta ja paljon. Levyjen kuviosahailukin alkoi jo loppuvaiheessa sujua mallikkaasti. Opin myös juottamaan jotenkuten. Opin jotain näppäimistöjen sielunelämästä, elektroniikasta ja sitä sun tätä arcadeista yleensäkin nettiä selaillessani.

Aika?
Ensimmäinen postaus on nähtävästi kirjoitettu 10. lokakuuta eli tuosta tähän päivään on reilu 2 ja ½ kuukautta. Olen väsäillyt tuota iltaisin ehkä tunnin - parin verran päivässä, välillä pidempään, välillä en lainkaan. Viikonloppuisin enemmän. Arvioisin että yhteensä saatan olla käyttänyt tuohon n. 100-200 työtuntia. Vaikea arvioida.. Joka tapauksessa aikaa meni reilusti enemmän kuin aluksi kuvittelin.

No entäs hinta?
Alussa mietin että 30-50€ pitäisi riittää helposti. Pienistä puroista kumminkin kertyy hyvin nopeasti joki. Peli tuli maksamaan noin 100€ minulle mutta hirveä kasa ilmaista tavaraa jäi laskematta loppusummaan. Ainakin nämä:

Maalarinteippi 1€
Roudarinteippi 3€
Epoksi 7€
Kontaktiliima 5€
Lastulevy 30€
Muu puutavara 10€
Monitori 15€
Joystick 5€
Käyttöjärjestelmä ?€
Pleksi 3€
Uretaanilakka 7€
valkoinen "jämämaali" 5€
Punainen miranoli 4€
Tulosteet 10€
Mutterit, pultit, ruuvit 2€
Ritilät 10€
Tuuletin 15€
Johdot 2€
--------------------
=134€

Hinnat yritetty arvioida mielummin alakanttiin kuin yläkanttiin. Silti nuo kun lisäisi kabinetin hintaan nousisi kustannukset reippaasti yli 200€. Ja vaikka laskisin omalle työlleni hinnaksi vain euron/tunti tulisi kabinetin hinnaksi teoriassa lähes 400€. Mitenkäs tämä on mahdollista?? Ensimmäisessä postauksessa kauhistelin kabinettien hintoja mutta enään en ihmettele niitä yhtään VAIKKAKIN käsityön arvo on massatehtailun tuotoksiin verrattuna kovin korkea. Jos joku tosiaan maksaisi tuollaisesta käypäisen hinnan, voisi noita rakentaa vaikka päivätyökseen :P Anyways, kokemuksen arvo on kuitenkin mittaamaton verrattuna mihin tahansa materiaan.

Todella mukavaa puuhaa tuo joka tapauksessa on ollut. Hirveästi kiinnostaisi rakentaa parimetrinen MAME -kabinetti rahansyötöllä, kahdella joystickillä, padeilla ja valotyk(e)illä varustettuna.=D Tila vaan ei riitä. Tuonkin rakentaminen vaati jo paljon lääniä ympärille. Saisi olla oikeastaan autotalli tms. käytössä...

4 kommenttia:

Radioaivo kirjoitti...

Todella hienoa jälkeä!

B_a_s_e kirjoitti...

Kiitosta, kiitosta!

Ekko kirjoitti...

Ohhoh, miten halvalla sait tuon tehtyä.

Onkos tuon kokoaminen rakettitedettä? Eli osaisiko kaltaiseni lukion eka rakentaa ohjeiden avulla?

Base kirjoitti...

Kyllähän tuo onnistuu keneltä tahansa jolla on pikkusen kädentaitoja ja tietämystä elektroniikasta.