17.11.2006

Joystickin kasausta

Tässäpä kasa joystickin tulevia osia:


Kuvassa toisena vasemmalla pätkä putkea jonka sahasin polkypyörän pumpun sisäosasta. Löysin tuon rikkinäisen/hajotetun pumpun tuossa jo kesällä tuolta pihalta ja keräsin matkaan nimenomaan tätä tarkoitusta varten. Putki piti myös sahata halki jotta sen sai muotoiltua joystickiin jääneeseen kiilanmuotoiseen tappiin sopivaksi. Oikealla kuvassa jo aiemmin mainitut mikrokytkimet ja aivan vasemmassa laidassa mutteri ja pätkä kierretankoa jonka sahasin.. hmm... jostain. Olisikohan joku ikkunan salvan osa..


Levitin putkea toisesta päästä, laitoin liimaa väliin (tuskin tosin olisi tarvinnut, sen verran tiukkaan meni) ja hakkasin putken joystickin tappiin kiinni. Näin putken tyhjään yläosaan sisälle oli helppo liimata kierretangon pätkä kiinni. Väliin tosin piti laittaa täytteeksi rautalankaa. Jämäkästi tuntuisi pysyvän kiinni. Super epoksi on hienoa ainetta.


Karun näköinen. Varsi mustaksi:


Seuraavaksi piti estää joystickiä liikkumasta väli-ilmansuuntiin ettei mikrokytkimet menisi rikki. Tarkoitukseen sopi näppärästi monitorin säätönappejen muovinen suoja. Sahailin ja leikkailin sen neljään palaan ja epoksilla palat kiinni.Sitten liimasin vielä mikrokytkimet sopiville paikoille joystickin runkoon. Toimii hienosti! Klik, klik, klik :)


Vielä kuva suoraan ylhäältä:

Ei kommentteja: