10.10.2006

Arcade kabinetti olohuoneeseen?

Innostuin ideasta kun eksyin netissä surffaillessani jostain syystä arcadeja myyvien firmojen sivustoille ja hämmästelin jälleen noiden kaappien hintoja. Olen haaveillut salaa arcaden omistamisesta jo aikoja mutta niiden hintojen vilkaiseminen on kaatanut haaveilut sekunneissa. Aloin miettimään että mikäs sellaisessa voisi olla vaikeaa rakentaa enkä keksinyt muuta kuin sen kolikonsyöttömekanismin mutta kukas sellaista nyt välttämättä kaipaakaan. Hienohan sekin olisi olla mutta ehkä hieman liian vaikea väsätä omin avuin. Tuo itse laitehan periaattessa on vain laatikko jossa on sisällä kone ja näyttö sekä edessä ohjauspaneeli. Simppeliä siis! (???)

Vihjaisin vaimolle tällaisesta rakenteluprojektista ja vastaus tuli suoraan ja selkeästi: "ei." Viikon suostuttelun jälkeen kumminkin päästiin yhteisymmärrykseen eli sain tahtoni läpi. =D Tosin piti hieman tulla vastaan ja siirtyä 180+ cm täysimittaisesta kabinetista miniversioon.

Mitäpä pelikonetta siis rakentamaan?

Pac-man tuli mieleen heti ensimmäisenä eikä miettimisen jälkeenkään muuttunut mihinkään. Tuo legendaarinen peli ei vaan voi olla huono valinta! Joskus aikoinaan tiputtelin useita markkoja Mortal Kombatiin joten sekin olisi kiinnostanut kovasti mutta käytännön asiat tulivat vastaan. (Ohjauspaneelin monimutkaisuus ja ulkokuoren maalaus lähinnä)

Koneeseenhan voi tietenkin laittaa sisälle useammankin pelin mutta ainakin ulkokuori tulee nyt Pac-man teemalla varustettuna.

Melkolailla koko projekti on nyt karkeasti päässä suunniteltu ja mietitty eli on aika alkaa toteuttaa tuota. Ongelmia ja ratkaisuja siis luvassa reilusti. Niistä selostusta siis seuraavana eli huomenna ;)

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Kiinnostava projekti. Kurkkaapa MAMEa - Multiple Arcade Machine Emulator (http://www.mame.net/). Voisi tuoda uuden ulottuvuuden rakennusprojektiin? Muita konstruktioita: http://directory.google.com/Top/Games/Coin-Op/Arcade_Games/Cabinets/Constructing/

Rakennusintoa!

t: Mikko - beyondcreativity..blogs.com

B_a_s_e kirjoitti...

Jep. Kyllähän noita MAME -sivustoja on tullut selailtua ja käynyt mielessä senkin käyttö mutta en oikein ole perillä noiden rom -tiedostojen laillisuudesta. (?)Ainakin tämä kabinetti siis tulee sisältämään vain abandonware/freeware ohjelmistoja. Saapas nähdä jos sitä vaikka innostuisi rakentamaan toisenkin kabinetin. Täysmittaisen. Sitten uudelleen harkintaan. :)

Kiitoksia mahtavasta konstruktio -linkistä!